002

adventure 1807524 1280

 

A filozófia, világnézet alapvető irányt szab az életünknek. Az életünket irányító törvények, a hitünk, világnézetünk, Istenképünk a Szellemhez való viszonyunk alapvetően befolyásolja a Világmindenséghez való kapcsolódásunkat.
Ez az a kiindulási alap, amely minden további tevékenységünket, kapcsolatunkat, életünket meghatározza. Ez az a kapcsolat, amely túlmutat az anyagi világ gúzsba-kötő jelenségein. Feltárja az Élet rejtett törvényszerűségeit, értelmét és célját. Megmutatja azokat az irányvonalakat, amelyek szellemi felemelkedésünkhöz, fejlődésünkhöz felhasználhatunk. Kijelöli az Ember számára bejárandó Utat és Célt, a Mindenséghez való visszatérés lehetőségét biztosítja.


A világnézet az Életünket befolyásoló nagy kérdésekre keresi a számunkra elfogadható válaszokat. Alapvető – mindenki által egyszer feltett és megfogalmazott - kérdései így hangzanak: Ki vagyok Én? Mi célból születtem erre a világra? Mi a feladatom, küldetésem ezen a Földön? Mi az Élet? Mi az alapvető viszonyom a többi Létezővel? Hogyan látom a Világot? Mit tükröz számomra ez a világ? Milyen Utat kell bejárnom és miért?
A filozófia TAO-jának másik vetülete az életcélunk megtalálása, felfedezése és követése. Az életcél az a legfontosabb célkitűzés az életünkben, ami minden más célunkat és tevékenységünket vezérli. Hiányában képtelenek vagyunk irányt tartani az életben. A folyamatosan változó, rövidebb távú, anyagi célok nem képesek megfelelő irányt szabni földi tartózkodásunknak. Jelen társadalmunk éppen ezt az anyagba süllyedt, és magasabb rendű cél nélküli életet példázza.

A világnézet, életfilozófia kérdéseinek megválaszolása és életünk céljának megtalálása egy olyan szilárd Célt és Irányt jelöl ki az ember számára, amely átsegíti a mindennapok zűrzavarain és nehézségein. Úgy érdemes elképzelni, mint egy távoli világító-tornyot, amely segíti az Élet viharaiban hánykolódó és a ködben elveszni látszó utazót, hogy ne tévessze el az irányt. Bármerre is kalandozunk, az Élet útvesztőiben felnézve látjuk a világítótornyot. Fényével kijelöli azt a fő irányt, amely vezérli a tengeren ide-oda hánykolódó hajóst.

Alapvetően nem az a fontos, hogy milyen világképet alakítunk ki magunknak. Választhatunk a meglévő - számtalan - világkép közül, de alkothatunk magunknak egy teljesen egyéni világnézetet is. A fontos az, hogy valami szilárd kapaszkodó álljon előttünk, egy útmutatás, egy vezérlő csillag, ami minden esetben kisegít, amikor elakadunk az Élet rögökkel, emelkedőkkel, lejtőkkel, csúcsokkal és szakadékokkal teli Útján.

Egyébként bármilyen meglévő világképet is választunk, amelyet követni szándékozunk a világképünk akkor is egyéni lesz. Mert minden Egy-Én-nek, minden Földre leszületett léleknek az a feladata, hogy megteremtsen egy sajátos - minden más Úttól eltérő - Utat, egy saját ÉLET-filozófiát és ennek mentén a Világ megismerésének egy megismételhetetlen, egyedi Útját járja be.

Forrás: http://www.astronet.hu/…/miert-fontos-a-vilagnezet-az-eletc…

 

 

 

 

 

15541459 237047423394816 8097214900482847570 n

 

Mint minden rosszindulatú daganat, a nyelőcsőrák is akkor kezelhető a legnagyobb eséllyel, ha gyógyítása a betegség korai stádiumában megkezdődik. Ebben segíthet egy új módszer, ami a leheletből mutatja ki a sokszor a forró italok fogyasztása miatt kialakuló nyelőcsőrák jelenlétét.

Sajnos, az utóbbi évtizedekben világszerte folyamatosan nő a nyelőcsőrák gyakorisága, amely a nyolcadik leggyakoribb rosszindulatú daganat, egyes országokban negyven év alatt megnégyszereződött a betegek száma. Elsősorban a férfiakat érinti, az USA-ban 100 ezer lakosra körülbelül három, Európában öt nyelőcsőrákos jut. Kínában ennél is rosszabb a helyzet, a távol-keleti országban évente közel 370 ezren halnak meg a nyelőcsőrák miatt. Ezen változtathatna az új diagnosztikai eszköz, hiszen a korai felismerés a nyelőcsőrák gyógyításának esélyét is jelentősen növeli, a jelenleg alkalmazott vizsgálatokra, mint az endoszkópia vagy a képalkotás, ugyanakkor rendszerint túl későn kerül sor. Ezekkel szemben a leheletvizsgálat gyorsan és egyszerűen elvégezhető, így rendszeres rákszűrésre is használható lehet. Utóbbi azért rendkívül fontos, mert a nyelőcsőrák alattomos betegség, sokáig szinte teljesen tünetmentes, miközben nagyon gyorsan képez áttéteket, így gyorsan szétterjed a környező szövetekben.

Nyelőcsőrák okai:
Általában a helytelen táplálkozási szokásokra és az életmódra vezetik vissza a nyelőcsőrák kialakulását, amelyet az E- és C-vitamin krónikus hiánya, valamint a káros anyagok gyakori/folyamatos irritációja is kiválthat. Ezek közül a legfontosabbak a következők:
Túlzott alkoholfogyasztás
Dohányzás
Erős fűszerek túlzott fogyasztása
Lúgok
Füstölt ételek gyakori fogyasztása

Ugyancsak növelik a nyelőcsőrák kockázatát a szájhigiénia elhanyagolása, a rossz fogak és a reflux. A folyamatosan visszaáramló gyomortartalom és különösen a gyomorsav károsítja a nyelőcső nyálkahártyáját, ezért is gyakoribb a nyelőcsőrák a magukat hánytató bulimiásoknál. Elsősorban a férfiaknál, a humán papillomavírus (HPV) jelenlétét is számos esetben kimutatták.

Óvakodjunk a forró italoktól
A WHO keretében működő International Agency for Research on Cancer (Nemzetközi Rákkutató Ügynökség) szerint a 65 fokosnál forróbb italok növelik a nyelőcsőrák kockázatát. Éppen ezért a szakemberek azt ajánlják, hogy a kávét, teát, kakaót az elkészítésük után ne igyuk meg azonnal, hanem hagyjuk egy kicsit kihülni.

Forrás: https://www.vitalitas-magazin.hu/…/nyelocsorak-kimutatasa-f…

 

 

 

image 0 02 05 6e469f3dd550c33628af13b7f1e34305f8a1a7f01b7aee6a9ae0ea1d8be78fd4 V

 

"A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1kg zöldségnek" A spirulina biztosítja a legösszetettebb vitamin és ásványianyag forrást szervezetünk számára, mert a spirulina méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. A legjobb növényi fehérje forrás 65%-al, ami minden más természetes ételnél magasabb. Zöld alga, mi ez a csoda táplálék?
A Spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga, növénytani jelentése, "spirulina = kicsi spirál", ugyanis a mikroszkóp alatt spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a Spirulina nem növény, mivel nincs sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma, ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis által tiszta táplálékká alakítják át. A Spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját – a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget.

A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti, itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek.
A spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav. A spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén hatékonyabb, mint a tejpor. A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.

Tökéletes összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez:
-a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához. vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
-Koncentrált kalciumforrás. ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A Spirulinában sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást.
-Klorofilban is gazdag, ami jó hatással van a vérszegénységre. A klorofil méregtelenítő, és tisztító hatású fitonutriens.
-Krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében!
-Cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének megőrzésére is sok termékben adalékként használják.
-Jódtartalma, mely normalizálja a pajzsmirigy működését.
-Az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem képes elõállítani.
-Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. Az algában bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően.

Mennyi idő múlva érezhető javulás? 
Az érezhető változás vagy javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2 hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében.Fogyasztása hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal.

Forrás: http://egeszsegsuli.ewk.hu/spirulina-alga/

hajhullásA vízhiány szinte bármilyen probléma formájában megmutatkozhat: ha nem iszunk eleget, egy idő után azt vehetjük észre, hogy sokkal hamarabb elfáradunk, nem tudunk koncentrálni, gyakran fáj a fejünk, rossz az emésztésünk, kiszárad és viszket a bőrünk.

Hajunk állapota testünkét tükrözi, így a haj- és fejbőrproblémák is árulkodhatnak arról, hogy valami nincs rendben. A haj a bőrrel és a körömmel együtt kültakarónk része: ennek is megfelelő tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy tökéletesen működhessen. Ha a test kevesebb vizet kap, mint amennyit felhasznál, az egyes funkciók működéséhez nem áll rendelkezésre elég folyadék, így azok komolyan károsodhatnak, vagy akár le is állhatnak. Ennek számtalan tünete lehet – az egyik a hajhullás.

A víz belülről hidratálja a hajszálakat
A hajszálak élettartama körülbelül 6 év. Életük három szakaszra osztható: a növekedési fázist a pihenési követi, azt pedig a kihullás. Ez egy természetes folyamat, így – bizonyos mértékben – a hajszálak elvesztése is az: körülbelül napi 100 hajszál akkor is kihullik, ha a rendszer tökéletesen működik. A hajszál egynegyed rész vízből áll: a folyadék szállítja a nélkülözhetetlen tápanyagokat a hajgyökérhez, illetve belülről hidratálja a hajat, egészen a végekig. Víz nélkül a hajhagyma működése károsodik, így a hajszál ki sem fejlődik, idő előtt abbahagyja a növekedést, vagy kihullik.

Hajhullás

A hajhullás megakadályozása
A hajszál kihullhat gyökerestől, de akár elgyengülhet és töredezhet is, így például a közepénél válhat ketté. Utóbbi esetben a haj egyre kevésbé lesz dús, és nem is nő meg olyan hosszúra; előbbi esetben pedig akár kopasz foltok is megjelenhetnek a fejbőrön. Ha a dehidratáció tényét a hajgyógyász is megállapítja, érdemes azonnal elkezdenünk tenni ellene, elegendő víz fogyasztásával. A legtöbbet akkor tesszük meg a dehidratáció visszafordításáért, ha valóban tiszta vízzel pótoljuk az elveszett folyadékot. A napi 2-3 liter tiszta víz elengedhetetlen a szervezet és így a hajhagymák zavartalan működéséhez is! Érdemes szokássá alakítani a rendszeres vízivást, mert a szervezetünk hosszútávon biztosan meghálálja.

Forrás: http://viztisztito.hu/a-vizhiany-es-a-hajhullas-kapcsolata/

 
 
 

 

Bár a cukorbetegség nevében ott a cukor, egész eddig a cukorfogyasztás és a cukorbetegség közötti közvetlen kapcsolatot tudományosan nem igazolták. Egy új tanulmány azonban megmutatja ezt az összefüggést, ami jelentőségében ahhoz hasonlítható, mint amikor az 1960-as években feltárták a dohányzás és a tüdőrák közötti kapcsolatot.
A nyugati étrenddel kapcsolatos legfőbb probléma a cukorfogyasztás.
Egy népesség cukorral való ellátottsága egyértelműen kapcsolatban áll a cukorbetegek arányával, függetlenül attól, hogy mekkora az elhízottak aránya az országban. Tehát nem a kövérség okozza a cukorbetegséget, hanem a cukor.
minden 150 kilokalória/fő/nap nem cukorból származó plusz kalóriabevitel 0,1 százalékkal (statisztikailag nem jelentős mértékben) növeli meg egy országban a cukorbetegek arányát. Ám ha ez a napi plusz 150 kilókalória/fő cukorból származik, 1,1 százalékkal nő a cukorbetegek aránya az adott országban.
kalória és kalória között óriási különbség lehet. Hiába termel a szervezet minden egyes bevitt kalóriából ugyanannyi energiát, a cukorral másképp bánik el, mint például a zöldségekkel. Miközben ugyanúgy energiát nyerünk belőlük, a cukorral károsítjuk, a zöldségekkel tápláljuk testünket.
Másképp kellene megítélni az elhízást is. Ugyanis elsősorban nem a kövérség, hanem a metabolikus szindróma a cukorbetegség előszobája, ez pedig soványt és kövért egyaránt érinthet. A metabolikus szindróma inzulinrezisztenciával (a szervezet inzulinnal szembeni csökkent érzékenységével) jár, ami egyenes kapcsolatban áll a cukorfogyasztási szokásokkal.

Ahogyan a dohányzás és a tüdőrák közötti kapcsolatot a dohányipar évtizedeken át tagadta, megkérdőjelezte, a nagy élelmiszeripari cégeknek sem érdekük jól bevált ízvilágú termékeiket egészségesebbekre cserélni.

A szabályozó hatóságoknak szintén lépniük kellene ajánlásaik megváltoztatásával. Például újra kellene gondolni, hogy mennyi hozzáadott cukor tekinthető még egészségügyileg biztonságosnak, valamint hogy az édes ízt biztosító szacharózt, illetve fruktózt nem kellene-e levenni a biztonságosnak minősített összetevők listájáról. A törvényi változtatások nélkül ugyanis az élelmiszeriparnak minden jogalapja megvan az ételek cukorral való "mérgezésére".

Forrás: http://www.origo.hu/egeszseg/20130306-igazoltak-hogy-a-cukor-mereg.html