Shiatsu

A Shiatsu (siacu) japán eredetű energetikai masszázs, energetikai kezelés. Jelentése ujjnyomás, ami arra utal, hogy a kezelések során legtöbbet az ujjnyomás technikáját alkalmazzuk, de emellett tenyérrel is dolgozunk, valamint különböző nyújtások is vannak a kezelés során. Minden életkorban ajánlott, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A masszázs célja a testünkben található életenergia természetes egyensúlyának helyreállítása. Testi-lelki betegségeket egyaránt lehet vele gyógyítani. 

A shiatsu a meridiánok (energiapályák) mentén tenyér- vagy ujjnyomással hozza mozgásba az energiát, illetve egyéb masszázstechnikát is alkalmaz. A meridiánok láthatatlan energiavezetékek, amelyeknek feladata a chi, a vitális életenergia szállítása és szétosztása testünkben. Olyanok, mint a testünket behálózó erek. A chi a „szellemi vér”, mely úgy áramlik a meridiánokban, mint vér az erekben.

Amennyiben a beteg szervhez kapcsolódó meridiánban normalizálódik az energiaáramlás, azonnal megindulnak a belső öngyógyító folyamatok. A gyógyulás lehetősége mindenkiben ott van, és ez a módszer segít ennek felébresztésében.

Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, testi és lelki betegségeink gyógyításának hatékony eszköze

 

Például:

§  - mozgásszervi problémák (hátfájás, derékfájás, váll- és nyakproblémák, gerincsérv, izületi problémák)

§  - belső szervi problémák (gyomorfekély, vastagbélgyulladás- és egyéb bélproblémák)

§  - stresszoldás (stressz okozta feszültségek csökkentése, ellenálló képesség javítása)

§  - testi-lelki fáradtság, kimerültség

§  - fejfájás, migrén

§  - pszichoszomatikus és funkcionális betegségek (pl. emésztési zavarok, asztma)

§  - menstruációs problémák

§  - kimerültség, álmatlanság, ingerlékenység

§  - hajlam a krónikus fertőzésekre (immungyengeség)

§  - érzelmi és lelki problémák

 

Emellett hatékony betegségek megelőzésére, egészségünk fenntartása, javítása érdekében és más terápiákat is tökéletesen kiegészít.

A Shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben látja. A kezelés az egész testet érinti, vékony pamutruhában történik és különleges, kellemes élmény. Káros mellékhatása nincs.